Øg sikkerheden med videoovervågning

De seneste år er videoovervågning blevet mere og mere udbredt. Det sættes op i tæt befolkede områder, typisk i fx gågader. Et kamera har en stor forebyggende effekt overfor kriminalitet der, hvor det hænges op. Folk, der har i sinde at gøre noget ulovligt, er mindre tilbøjelige til at gøre det er sted, hvor der er videoovervågning.
Så bare det at der hænger et kamera på det sted, hvor man ønsker sikkerheden skal øges, er altså med til at forhindre kriminalitet.

Med det videomateriale et overvågningskamera kan levere, er det også meget nemmere at opklare kriminalsager. Det er meget mere sandsynligt at gerningsmænd findes og straffes, hvis deres gerninger blev fanget på film. Videomateriale er nemlig noget af det bedste bevismateriale, man kan have i sådanne sammenhænge.

Videoovervågning til hjemmet

I det private hjem kan man også med fordel benytte sig af videoovervågning. Her kan overvågningen være med til at forhindre indbrud eller skræmme andre ubudne gæster væk, før de overhovedet forsøger at komme ind.

Hvis der alligevel skulle forekomme indbrud, vil overvågning også her kunne være med til at opklare sagen, ved at finde frem til indbrudstyvene og få dem straffet.

Med videoovervågning i hjemmet er du altså med til at beskytte din ejendom samt din familie.

Videoovervågningen kunne fx sættes op i indkørslen, ved hovedindgangen eller måske omme i baghaven. Generelt er det en god idé at anvende det ved steder, hvor der enten er værdigenstande eller oplagte indgange til huset.

Der er nogle regler, man skal overholde, når man sætter overvågning op på sin private grund. Det er lovligt at overvåge sin egen grund, men derimod ikke offentlig gade og vej. Dvs. kameraet ikke må pege ud mod vejen. Så vær opmærksom på dette, hvis du fx sætter et kamera op i indkørslen.
Derudover gælder det, at personer, der kommer i hjemmet, skal give samtykke til overvågningen. Du må altså fx ikke have en barnepige kommende, uden vedkommende er klar over, der er overvågning i huset.

Videoovervågning er altså et godt middel til at forebygge og bekæmpe kriminalitet både i det offentlige og i det private.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *