RKI registret

Når en bank eller låneudbyder låner dig penge, så betyder det i praksis, at de har valgt at stole på, at du kan betale dem pengene tilbage. De er jo også virksomheder, der helst skal generere et overskud, og det får de kun, hvis deres kunder betaler dem pengene tilbage. Desværre forløber det sig ikke altid så nemt. Der er mange, der låner penge, som de ikke burde have lånt og ender med at skylde penge væk, som de ikke har. Derfor er der behov for et system som RKI.

RKI er i bund og grund et register fyldt med dårlige betalere. Dvs. at hvis du ikke får betalt de penge, du skylder til en låneudbyder eller en anden virksomhed, så kan de lægge dig ind i RKI. Dermed vil dit navn fremover stå skrevet i RKI, og det er meget skidt for din situation.

Hver gang du skal låne penge, så bliver du naturligvis tjekket af den låneudbyder, der vil give dig lånet. De skal sikre deres interesser – altså om du kan betale lånet tilbage eller ej.

Derfor tjekker de din indkomst og dine værdier efter en sikkerhed for, at du vil kunne betale dem tilbage med renter. De tjekker dog en enkelt ting mere, og det er RKI. Det forholder sig desværre sådan, at hvis du står skrevet i RKI, så kan du stort set ikke låne penge nogle steder.

Dårlig betaler

De kan se på skrift i registeret, at du er en dårlig betaler, og derfor tør de ikke låne penge ud til dig. Derfor må du altid sørge for at undgå at komme i RKI. Det er simpelthen altafgørende for din fremtid. Tænk hvis du skal have huslån, men ikke kan få det nogle steder, fordi du ikke fik betalt de 10.000 kroner tilbage til tiden, som du lånte for nogle år siden.

Med de mindre lån som kviklån er der heldigvis en løsning, hvis du er kommet til at havne i RKI. Der findes mindre låneudbydere, der låner ud til folk, selvom de står i RKI.

De ved godt, at det ikke er alle i RKI, der er dårlige betalere, så vil gerne undlade at lave RKI tjek, når de låner penge ud til folk. De kigger altså kun på dine indkomster og værdier, så uden meget af disse er det svært.

Lad være med at havne i RKI. Læs meget mere om lån, økonomi og RKI på Trygt.dk eller Billige-kviklån.dk.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *