Danskerne bruger flere og flere penge på julegaver

Det er vist ikke nogen særlig stor hemmelighed: Der er rigtig mange af os danskere, der har fået flere penge mellem hænderne de senere år.

Det er blandt andet derfor, at huspriserne stiger, at der bliver gjort flere investeringer, og at håndværkerne har så travlt.

Dog betyder det også, at vi er blevet mere rundhåndede, når det kommer til det beløb, vi bruger, og den mængde vi køber, når det handler om årets julegaver. For mens det før i tiden var noget, der var afmålt efter et bestemt – og noget mindre – budget, så er det efterhånden noget, der udgør en meget stor udgift.

Vi ønsker os flere og dyrere ting, derfor er der behov for større summer af penge

Hvis det er noget, som du kan nikke genkendende til, så er du sikkert en af de mange, der er blevet lidt mere villig til at finde betalingskortet frem, når der skal købes gaver.

Når vi har flere penge at gøre godt med, vil vi nemlig gerne bruge dem på andre, således vi sikrer, at vi giver dem noget, som de virkelig ønsker sig, og som de vil komme til at sætte pris på og bruge i fremtiden.

Vores ønsker er også blot blevet dyrere blandt andet fordi, vi er blevet mere kvalitetsbevidste, hvorfor der er behov for større summer, når de mange gaver til jul skal købes ind.

Vi vil gerne vise, at det går godt, og at vi ikke går på kompromis

Dog er der også flere af os, der gerne vil vise, at vi netop har penge. Her er der tale om et lidt egoistisk vinkel, men ikke desto mindre så lever den i bedste velgående.

Vi vil gerne sørge for, at de folk, som vi holder af, får lige præcis det, de gerne vil have, og de skal selvfølgelig altid have det absolut bedste. Og derfor må det koste, (næsten) hvad det vil.

Der er således behov for flere penge, når vi gerne vil vise, at vi har penge og samtidig forkæle dem vi holder af. Derfor er juletiden også gået hen og blevet en ganske dyr tid.

Vi vil gerne føle den glæde, der er forbundet med at give – derfor giver vi til mange

Derudover er der også kommet flere ting, som vi giver gaver til.

Før i tiden var det noget, vi holdt til den nærmeste familie, men nu vil vi gerne give den glæde til mange flere. Det vil sige, at det er lige fra venner, kollegaer og naboer til folk, der kun er bekendte, vi køber gaver til. For hvem elsker ikke at give en gave og føle den glæde, som den udløser? Der er ikke noget, der er meget bedre end den fornemmelse, og derfor er der rigtig mange af os, der gerne bruger lidt flere penge på at købe julegaverne, hvis blot det betyder, at vi får den glæde at give. Julen handler nemlig om at give og ikke om at få. Og derfor er der en meget stor glæde forbundet hermed.

Disclaimer

En tanke om "Danskerne bruger flere og flere penge på julegaver"

 • marts 16, 2022 kl. 9:32 am
  Permalink

  Ja, det er simpelthen skruen uden ende. Julegaverne skal være større og større og dyrere og dyrere for hvert år der går. Man ved snart ikke, hvor det skal ende henne! Måske man en dag skal bruge en hel månedsløn eller måske endda to, før det bliver godt nok. Det er der vist ikke mange der har råd til. Heller ikke selv om vi måske nok har fået flere penge mellem hænderne.

  Svar
 • juli 27, 2022 kl. 10:50 am
  Permalink

  Ja, vores julegaver bliver altså ikke så store i år, som de plejer at være.

  Med stigende priser på mad, benzin, el og varme så er der simpelthen bare ikke så mange penge tilbage til gaver. Desværre, for jeg elsker at give gaver – men jeg må bare holde godt øje og gå efter de gode tilbud, så lykkes det hele nok alligevel 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *