Skak er god gymnastik for hjernen

Skak er et gammelt spil; vi mener, at det opstod før 700-tallet i Indien, og lige siden har det været på alles hjerner. Det er et internationalt spil, som alle har potentialet til at forstå, men som det kræver virkeligt arbejde at blive en mester til. Samtidig er det også et spil, der har mange fordele! Først og fremmest er det et fantastisk spil, fordi alle kan være med til det, gamle eller unge. Der er ikke nogen grund til, at ældre mennesker ikke kan spille det underholdende brætspil, for det kan være med til at holde hjernen skarp. Samtidig er det også muligt for børn at spille det, for reglerne er simple nok til at blive forstået af alle, mens de er svære nok til at tvinge et barn til at tænke kritisk.

Skak er både logik og kreativitet i ét spil!

Ofte ser vi skak som et spil, der nærmest er matematisk, idet der er nogle bestemte kombinationer, som vi helt logisk kan udføre, og som kan føre til bestemte udfald. Når man tænker på denne måde, så kan skak være med til at udvikle de strategiske evner hos spillere af alle aldre. Samtidig bliver du også nødt til at tænke fremad. Hver eneste bevægelse i et spil skak kan give et nyt udfald, og derfor er det vigtigt, at man tænker over sine valg. Dette brætspil er dog også med til at promovere kreativitet i dets spillere, fordi der er så mange kombinationer. I virkeligheden handler skak om at løse et problem, og der er et væld af muligheder, hvorpå du kan løse dette. På denne måde bliver du altså stimuleret på mange forskellige måder bare med ét spil!

Selve skakspillet fås i et utal af udformninger og kvaliteter. Så selv om pengepungen måske ikke er så stor, så kan man sagtens være med på skakbølgen.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *