Skak og backgammon er to ældgamle spil, som aldrig går af mode

Skak og backgammon kan trække trådene mange år tilbage i tiden. Det er nogle spil med en lang historie, som har været spillet af mange forskellige mennesker gennem mange hundrede år. Det gør dog på ingen måde, at de er ved at gå af mode. Lige som andre gamle opfindelser som aritmetik og demokrati lever de nemlig i bedste velgående.

Det skyldes ikke mindst, at reglerne for spillene er så simple, at alle kan være med til at spille dem, samtidig med at det er muligt at spille nogle meget indviklede og komplicerede spil, når man har en dygtig nok modstander. Lige meget hvilket niveau man er på, kan man altså blive udfordret, når man spiller skak eller backgammon.

Det kan derfor være en god ide, at du allerede fra en tidlig alder lærer dine børn at spille. På den måde vil de snart være så dygtige, at de kan udfordre dig, når I spiller. Så begynder det for alvor at blive sjovt.

Hav skak og backgammon med på ferie

Både skak og backgammon kan fås i miniature udgaver, hvor pladen og brikkerne er magnetiske. De er derfor perfekte at have med på ferie. Skal I køre til Frankrig eller Italien, kommer I til at bruge meget tid på motorvejene. Det kan derfor være rart at have et spil, som I kan sidde og spille på bagsædet af bilen. Med magneterne bliver det endda muligt for jer at sende spillet frem og tilbage mellem bagsædet og forsædet, så den på passagersædet også har mulighed for at være med.

Når I kommer frem, er der også god mulighed for at spille. Mange foretrækker, at børnene lægger tablets og telefoner væk, når de er på ferie og prøver at være mere sammen med familien. Det samme gælder selvfølgelig for forældrene. Det er en god måde at opnå mere nærvær og kvalitetstid sammen. For eksempel med et af de spil, som I har medbragt.

Skak og backgammon er gode spil at have i sommerhuset

Hvis I har et sommerhus, vil det være oplagt at have en masse gode spil liggende deroppe. I et sommerhus er der typisk et større fokus på at være sammen på en hyggelig måde, hvor alle i familien kan være med. Det kan derfor være en god ide at spille nogle spil.

Skak og backgammon er nogle gode spil at have liggende deroppe. De er nemme for alle, der kommer i sommerhuset at spille. Det er derfor en god mulighed for jer.

Hvis I lejer jeres sommerhus ud, vil det også være nemt for dem, der lejer det at spille skak og backgammon, da det er nogle så simple og nemme spil. Bare der er en, der kan reglerne, kan han eller hun hurtigt lære dem videre til de andre.

I kan selvfølgelig også have andre spil liggende i sommerhuset og behøver jo sådan set ikke at tage hensyn til dem, der lejer det. Men skak og backgammon er altid et godt udgangspunkt.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *