Ticket to ride brætspil

ticket-to-rideTicket to Ride er et brætspil af designertypen, skabt af Alan R. Moon. Det udkom i 2004 og udgives af bl.a. Days of Wonder og Lautapelit.fi. Spillet vandt Spiel des Jahres-prisen i 2004. Ticket to Ride er et spil, hvor man skal gøre krav på togruter hen over USA.

Ticket to ride brætspil – regler og spilgang

På kortet finder man en række byer og ruterne mellem byerne. De enkelte togruter består af en række felter, som enten har en farve eller er grå, hvilket betyder, at man kan vælge en hvilken som helst farve. Derudover består spillet af togvognskort i otte forskellige farver, svarende til togruternes farver, plus lokomotiver, der er jokere, destinationskort, som angiver ruter man skal fuldføre, samt togvognsbrikker i fem farver, en for hver mulig spiller. Der er desuden en række hjælpemidler.

Derefter får spillerne en håndfuld togvognskort. Den spiller, som er mest berejst, starter. I sin tur kan man enten trække togvognskort, gøre krav på en rute eller trække destinationskort. Når man trækker togvognskort kan man trække fra bordet eller fra bunken. Hvis man trækker en joker fra bordet, må man kun trække et kort, i alle andre tilfælde må man trække to.For at gøre krav på en rute skal man lægge et antal kort, der svarer til antallet af felter på ruten. Kortene skal have samme farve som felterne (eller være en joker), hvis felterne er grå, er det ligegyldigt, hvilken farve man bruger, men de kort man bruger, skal have samme farve. Når man gør krav på en rute, får man point efter længden af ruten og flytter sin pointmarkør.

Mange linjer er kun enkeltsporede, derfor gælder det om at komme først for at bygge der, ellers må man gå en omvej. Man må derfor træffe både taktiske og strategiske valg, om hvorvidt man vil sætte sig på en linje, og derved måske afsløre ens langsigtede hensigter. Spillet slutter, når én spiller er ved at have opbrugt sine togvogne til at bygge linjer med. Alle får herefter en afsluttende runde, hvorefter man afslører destinationskortene og tæller point op.

Ticket to Ride er populært

Ticket to Ride har på nærmest  rekordtid opnået en helt uovertruffen popularitet, som er sjælden set med nye brætspil.

At spillet er blevet så populært skyldes uden tvivl, at det er ganske let at gå til, at det indeholder mange spændende og sjove elementer og at der løbende kommer ny og gode udvidelser, som giver spillet nyt liv.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *